Je thuiswerkplek inrichten doe je zo!

We hebben met zijn allen het afgelopen jaar ons werk grotendeel naar huis moeten verplaatsen. De omstandigheden vragen er om drukke plek zoals je werkplek te vermijden. Maar niet alleen omdat we genoodzaakt zijn gaan we thuiswerken. Wellicht dat we dit in de toekomst een stuk meer blijven doen. Om ook thuis productief aan de slag te kunnen gaan is je werkomgeving van essentieel belang. Wil jij je thuiswerkplek inrichten? Gebruik onze tips!

Begin met licht

De positie van je werkplek kiezen begint bij licht. De inval van licht op je thuiswerkplek is namelijk van groter belang dan je zult denken. Vooral natuurlijk licht is belangrijk. Dit zorgt ervoor dat je productief kunt werken. Uit onderzoek blijkt namelijk dat mensen die op een werkplek werken waar voldoende daglicht op valt tot 12% sneller werken dan mensen met een slecht verlichte werkplek.

Probeer dus voor zoveel mogelijk natuurlijk licht te zorgen bij het inrichten van je thuiswerkplek. Maar sluit functioneel licht niet buiten. Begin je namelijk zo vroeg of eindig je zo laat dat het donker is? Dan zul je minimaal een lamp voor de kamer en een bureaulamp voor je werkplek nodig hebben.

Thuiswerkplek inrichten

Zorg voor de juiste bureaustoel

Wanneer je hele dagen achter je bureau zittend aan het werk bent is je houding zeer belangrijk voor je fysieke gesteldheid. Een bureaustoel speelt daar misschien wel de meest belangrijke factor in. Een ergonomische houding bereik je door een stoel te kiezen waar je zelf de zitdiepte, de hoogte en ondersteuning van je rug en armen kunt instellen. Wil je tot in detail weten waar je op moet letten? Lees ons artikel over ergonomische bureaustoelen!

Voeg planten toe

Je kunt nooit genoeg planten op je thuiswerkplek hebben. Je voegt wat levendige elementen toe, je werkplek krijgt kleur en de ruimte wordt een stuk gezelliger. Daarnaast hebben planten een positief effect op je gezondheid en concentratie. Sommige planten staan er namelijk om bekend om zuurstof af te geven of de lucht te zuiveren. Ideaal dus wanneer jij je volledig wilt focussen op een zware taak.

Gebruik extra’s om het inrichten van je thuiswerkplek af te ronden

De basis voor je thuiswerkplek staat momenteel. Nu is het aan jou om deze op te vullen met extra’s om de basis om te toveren in een inspirerende werkplek. Gebruik bijvoorbeeld foto’s en schilderijen om meer sfeer toe te voegen. Zorg voor een mooie kan of thermosfles zodat je genoeg water drinkt. Je thuiswerkplek inrichten was nog niet eerder zo eenvoudig uitgelegd, nu kun je zelf aan de slag!